Cordillera de fuego 500g Espresso - Costa Rica, COFFIA, 2021

43,00 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Cordillera de fuego 500g Espresso - Costa Rica, COFFIA, 2021
Cordillera de fuego 500g Espresso - Costa Rica, COFFIA, 2021

Cordillera de fuego 500g Espresso

500g Espresso, výberová káva, zrnková

Luis Eduardo Campos pracuje s kávou 36 rokov. V roku 2015 založil svoju mikro spracovateľskú stanicu. Na začiatku spracovával okolo 300 vriec za rok. Dnes je to už 7000 vrátane... Čítať viac

Výrobca
COFFIA, 2021

Luis Eduardo Campos pracuje s kávou 36 rokov. V roku 2015 založil svoju mikro spracovateľskú stanicu. Na začiatku spracovával okolo 300 vriec za rok. Dnes je to už 7000 vrátane kávy z Luisových vlastných fariem. Specialty káva tvorí len 5% objemu... Čítať viac

Zadajte e-mail a budeme vás informovať, keď bude produkt dostupný.

Naši škriatkovia odporúčajú

Kníhkupectvo splnených snov - Jenny Colgan, Metafora, 2024

Viac o produkte

Chuťový profil:
škorica, hruška, figa, mliečny záver

Luis Eduardo Campos pracuje s kávou 36 rokov. V roku 2015 založil svoju mikro spracovateľskú stanicu. Na začiatku spracovával okolo 300 vriec za rok. Dnes je to už 7000 vrátane kávy z Luisových vlastných fariem. Specialty káva tvorí len 5% objemu. Zvyšok je comoditná (konvenčná) káva.

Luis vytvoril svoje anaeróbne procesy tak, že sledoval fermentáciu hrozna a výrobu vína. Dúfal, že podobné procesy dokážu v káve vytvoriť hlbšie a komplexnejšie chute.
Proces začína dozretými čerešňami s vysokým obsahom cukru (merané Brix metrom). Odroda pre anaeróbny proces nie je až taká dôležitá. Luis rád používa yellow catuai. Luis má tri tanky pre svoj anaeróbny proces. Tanky sú doplnené dužinou z iných lotov, aby sa zamedzilo vstupu kyslíka do procesu. Fermentácia trvá od 22 do 24 hodín s teplotou tesne pod 10 stupňov. Fermentáciu je potrebné zastaviť, keď je cukor spotrebovaný, ale ešte pred tým, ako sa začne produkovať alkohol. Počas fermentácie sa tvorí CO2 a zvyšuje sa tak tlak na zrnká, čo zlepšuje chuť. Teplota, pH a Brix merania sú tri najdôležitejšie faktory v Luisovom anaeróbnom procese.
Po fermentácii sa káva vysuší. Keďže bola namáčaná v ďalšej dužine, tak to trvá dlhšie ako obyčajne. Je navrstvená na 7cm a otáčaná každých 20 minút počas prvých pár dní. Každý tank vyprodukuje iba dve vrecia exportnej kávy za deň. Zvýšené nároky na čas sušenia a otáčanie zvyšuje náklady na prácu. Výsledok je ale hodný príplatku.

Cupping score: 88,5
Spracovanie: anaerobic fermentation
Odroda: CATURRA, CATUAI
Nadmorská výška: 1800
Oblasť: TARRAZU, COSTA RICA
Čítať viac
Hmotnosť
500
Balenie
vákuové balenie
Naše katalógové číslo
1258791
Kategorizácia

Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

Nahlásiť chybu

Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

Hodnotenia

Ako sa páčil produkt vám?

„Láska je, keď sa nám niekto zdá jedinečný. Taká láska nemusí byť výhradne erotická, telo v nej nemusí spievať prvý hlas, no zistil som, že aj ona má obmedzenú trvanlivosť - ako dlho nám človek pri každodennom styku vydrží byť jedinečný? Zistil som, že je to podobne ako zaľúbenosť iba fáza, ako každý vonkajší náter, aj jedinečnosť sa časom ošúcha.“

Letmý sneh - Pavel Vilikovský, 2014
Letmý sneh
Pavel Vilikovský