Vysokokvalitná tmavá čokoláda v tvare tzv. callets a s obsahom kakaa až 60% od Cafepointu. Jedná sa o odrodovú čokoládu z Madagaskaru, ktorý je preslávený vďaka pestovaniu takých jedinečných plodín ako vanilka či tabak. Avšak nezaostáva ani v produkcii kakaových bôbov. Najviac sa tu pestuje odroda Forastero (60%). Za ňou nasleduje Trinitario (35%) a Criollo (5%), ktoré najviac určujú kvalitu kakaa z Madagaskaru. Väčšinu plantáží predstavujú malé rodinné farmy, na ktorých sa kakaovníky stále pestujú tradičným spôsobom a preto kakao z tohto ostrova možno pokladať za organické.
Čokoláda sa vyznačuje veľmi intenzívnou, zaoblenou, horko-sladkou chuťou a plným telom. Jej mierne kyslastý charakter završujú ovocné tóny pripomínajúce maliny, borievky, citrusy, zrelé marhule či ananás. Zaručí Vám pravý labužnícky pôžitok. Callets chutia skvelo samotné či v kombinácii s kávou alebo ako dekorácia na dezerty a koláče. Rozpustené v horúcom mlieku Vám prinesú novú chuťovú dimenziu. Objavte čaro exotického ostrova Madagaskar ukryté v čokoládových callets!
Ideálne ingrediencie k tejto čokoláde: muškátový orech, kardamón, rebarbora, med, olivový olej, belgické sušienky Speculoos, pomarančový likér Cointreau, odrodová káva (Ethiopia Sidamo Grade, Brasil Santos, Jamaica Blue Mountain).
Hmotnosť balenia: 180 g. Ručne vyrobená čokoláda na Slovensku.
Zloženie: kakaová hmota, cukor, kakaové maslo, emulgátor: sójový lecitín, aróma: prírodná vanilka. Krajina pôvodu kakaových bôbov: Madagaskar. Čokoláda vyrobená z odrôd kakaovníka Forastero, Criollo a Trinitario. Obsah kakaovej sušiny: min. 60%. Výrobok môže obsahovať stopy mlieka.
Výživové údaje produktu Cafepoint Horúca Tmavá čokoláda Madagascar na 100g:
Energia: 2215 kJ / 529 kcal
Tuky: 36,2 g - z toho NMK*: 21,7 g
Sacharidy: 34,9 g - z toho cukry: 31,0 g
Vláknina: 13,3 g
Bielkoviny: 8,4 g
Soľ: 0,02 g
* nasýtené mastné kyseliny
Horúca čokoláda - vôbec prvý čokoládový nápoj bol pripravený približne pred 2500 - 3 000 rokmi mayskou civilizáciou a bol tradičným nápojom Aztékov, ktorý ho prezývali xocolatl. Pôvodne pozostával z mletých plodov zeleného kakaovníka a kukuričnej múky a bol ochutený vanilkou, klinčekmi alebo chili korením. V 15. storočí sa receptúra prípravy tohto nápoja dostala z Mexika až do Európy. Postupne sa začal do neho pridávať cukor či mlieko a tak vznikla horúca čokoláda ako ju poznáme dnes. Nápoj vyniká hustou, krémovou konzistenciou, ktorý môžeme rozlične ozdobiť (napr. šľahačkou či škoricou) a okrem toho sa dá vychutnávať s mnohými ingredienciami. Na tento jedinečný "nápoj bohov" nedá dopustiť žiadny vášnivý čokoholik.