Vysokokvalitná biela čokoláda v tvare tzv. callets a s obsahom kakaa až 25% od Cafepointu. Čokoláda sa vyznačuje mliečnou, krémovou chuťou, v ktorej možno pocítiť jemné tóny vanilky a karamelu. Zaručí Vám skutočný labužnícky pôžitok. Callets chutia skvelo samotné či v kombinácii s kávou alebo ako dekorácia na dezerty a koláče. Rozpustené v horúcom mlieku Vám prinesú novú chuťovú dimenziu. Objavte čaro pravej belgickej čokolády ukryté v čokoládových callets!
Ideálne ingrediencie k tejto čokoláde: široké spektrum exotického, citrusového, kyslastého a bobuľového ovocia, koriander.
Hmotnosť balenia: 180 g. Ručne vyrobená čokoláda na Slovensku.
Zloženie: cukor, kakaové maslo, sušené mlieko (obsah mliečnej sušiny: min. 23%), emulgátor: sójový lecitín, aróma: prírodná vanilka. Obsah kakaovej sušiny: min. 25%. Výrobok môže obsahovať stopy orechov a lepku.
Výživové údaje produktu Cafepoint Horúca Biela čokoláda na 100g:
Energia: 2330 kJ / 557 kcal
Tuky: 33,6 g - z toho NMK*: 20,2 g
Sacharidy: 57,2 g - z toho cukry: 56,8 g
Vláknina: 0 g
Bielkoviny: 6,3 g
Soľ: 0,22 g
* nasýtené mastné kyseliny
Horúca čokoláda - vôbec prvý čokoládový nápoj bol pripravený približne pred 2500 - 3 000 rokmi mayskou civilizáciou a bol tradičným nápojom Aztékov, ktorý ho prezývali xocolatl. Pôvodne pozostával z mletých plodov zeleného kakaovníka a kukuričnej múky a bol ochutený vanilkou, klinčekmi alebo chili korením. V 15. storočí sa receptúra prípravy tohto nápoja dostala z Mexika až do Európy. Postupne sa začal do neho pridávať cukor či mlieko a tak vznikla horúca čokoláda ako ju poznáme dnes. Nápoj vyniká hustou, krémovou konzistenciou, ktorý môžeme rozlične ozdobiť (napr. šľahačkou či škoricou) a okrem toho sa dá vychutnávať s mnohými ingredienciami. Na tento jedinečný "nápoj bohov" nedá dopustiť žiadny vášnivý čokoholik.