Masala Chai, Bio - Racio, 2015

3,91 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Masala Chai, Bio - Racio, 2015
Masala Chai, Bio - Racio, 2015

Masala Chai

Pravý ceylónsky porciovaný čaj

    Černý čaj s ochucujícími částmi rostlin (kousky koření), porcovaný... Čítať viac

    Séria
    Orient čaje
    Výrobca
    Bio - Racio, 2015

    Černý čaj s ochucujícími částmi rostlin (kousky koření), porcovaný... Čítať viac

    • Káva/čaj
    4,10 €

    3,91 €

    -5 %
    Na sklade 1 ks
    • Osobný odber 22. 5.
    • Na vašej adrese 22. 5.

    Osobný odber

    Kníhkupectvá
    22. 5.
    balíkovo
    22. 5.
    AlzaBox
    22. 5.
    Packeta
    22. 5.
    Slovenská pošta
    (na poštu)
    22. 5.
    BalíkoBOX
    22. 5.

    Doručenie na adresu

    Kuriér Packeta HD
    22. 5.
    Kuriér GLS
    22. 5.
    Slovenská pošta
    (na adresu)
    22. 5.
    Ďalšie vydania (3)
    Masala Chai, Bio - Racio, 2015
    Káva/čaj
    2015
    Do 5 – 8 dní

    5,99 €


    Masala Chai, Bio - Racio, 2014
    Káva/čaj
    2014
    Do 5 – 8 dní

    10,85 €


    Masala Chai, BONThé, 2019
    Káva/čaj
    2019
    Vypredané

    Ďalšie vydania

    Naši škriatkovia odporúčajú

    Veci, ktoré sme vzdali - Lucy Score, AURORA, 2024
    Masala Chai, Bio - Racio, 2015
    3,91 €

    Viac o produkte

    Černý čaj s ochucujícími částmi rostlin (kousky koření), porcovaný
    Složení: černý čaj BOPF, brusinka (do 2%), kardamom (do 2%), hřebíček (do 2%), skořice (do 2%), zázvor (do 2%)

    Čaj vzniká spracovaním listov čajovníka. Z botanického hľadiska je čajovník (lat. Camellia sinensis) stálezelený krík, dorastajúci v prírode do výšky 5 až 15 metrov, výnimočne až okolo tridsať metrov. Na plantážach sú kríky udržiavané do výšky okolo jedného metra. Umožňuje to pohodlnejší zber čajových lístkov, mechanizáciu zberu a zvyšuje úrodu.
    Divoký čajovník rástol v juhovýchodnej Ázii, pri hraniciach Číny a Indie. Ako domestikovaná rastlina sa pestuje na mnohých miestach s vhodnými podmienkami. Medzi krajiny známe produkciou čaju patria Čína, India, Pakistan, Irán, Srí Lanka, Taiwan, Japonsko, Indonézia, Nepál, Austrália, Argentína a Keňa. Najlepšie sa mu darí v monzúnovom podnebí v subtropickom a tropickom páse, rastie na kyslejších pôdach, od hladiny mora až po nadmorské výšky okolo 2 500 m.
    Listy čajovníka sú dlhé od troch do dvadsaťpäť centimetrov a široké medzi jedným až desiatimi centimetrami. Dospelé listy sú hrubé, hladké a kožnaté, s krátkou stopkou. Čajové listy sa väčšinou zbierajú niekoľkokrát do roka, v niektorých oblastiach prakticky celý rok. Lístky sa zbierajú podľa takzvaných zberových formúl určujúcich, ktorú časť výhonku odštipnúť.
    Obvykle sú cennejšie mladšie a menšie lístky pri špičke výhonku a pupeň. Kvalitnejšie čaje sú vyrábané len z vrchných dvoch lístkov a pupeňa.
    Ďalšie spracovanie sa deje rôznymi spôsobmi, ktoré vedú k rôznym „druhom“ čaju. Základným faktorom je stupeň oxidácie (často sa využíva z chemického hľadiska nesprávny názov fermentácia).

    Tradičné je delenie do štyroch základných skupín:

    Zelené čaje: listy sa mechanicky narušia, ale oxidácia je rýchlo ukončená pôsobením tepla. V Číne sa na ukončenie oxidácie zvyčajne využíva sušenie na pare, v Japonsku prevláda sušenie na slnku, prípadne teplým vzduchom. Spracovanie je ukončené jeden až dva dni po zbere.
    Oolongy (vyslov úlong, taktiež modrozelené, polozelené čaje) – tvoria prechod medzi zelenými a čiernymi čajmi. Často sú pri príprave navoňané kvetmi, napríklad orchideou, osmanthom.
    Čierne čaje (taktiež červené čaje, tento názov sa pre farbu nálevu používa najmä v Číne): listy sa mechanicky narušia, oxidácia sa nechá úplne prebehnúť. Spracovanie trvá týždeň, ale aj dlhšie. Veľmi výrazný rozdiel je medzi ortodoxným ručným spracovaním a plne mechanizovanou výrobou metódou CTC (Crush, Tear, Curl), ktorou vzniká drvený substrát vhodný do čajových vrecúšok. V strednej Európe (a „západnej civilizácii“ všeobecne) je historicky najobľúbenejší práve čierny čaj.
    Pu-erh: je dvojnásobne oxidovaný čaj, ktorý sa necháva 'odležať' často aj po dobu niekoľkých rokov. Čím je pu-erh starší, tým býva viac cenený, pričom nezriedka sa predáva aj 15 až 20-ročný. Vyznačuje sa plnou, zemitou chuťou. Pravdepodobne má na organizmus pozitívne a mierne liečivé účinky.
    Biely čaj: vyrába sa iba z pupeňov a horných lístkov. Tie neprechádzajú mechanickým spracovaním ani oxidáciou. Biely čaj je takmer bezfarebný a pokladá sa za nápoj gurmánov.
    Čítať viac
    Hmotnosť
    20 x2 g
    Celková hmotnosť
    84 g
    Rozmer
    130×80 mm
    Balenie
    krabička
    Katalógové číslo výrobcu
    7394
    Edícia
    Čaje Basilur
    Naše katalógové číslo
    206974
    Kategorizácia

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Kúpte spolu
    Masala Chai, Bio - Racio, 2015
    Green White magic, Bio - Racio, 2014
    13,56 €

    Hodnotenia

    4,9 / 5

    8 hodnotení

    7
    1
    0
    0
    0

    Ako sa páčil produkt vám?

    Recenzie čitateľov

    Peter Kollar
    Neoverený nákup
    25.10.2018
    Masala chai
    Velmi ma prekvapilo, ze knihkupectvo ma v ponuke aj čaje. Tento čaj ma vemli fajnu chut. Teraz som si objednal 10 ks a cakam na dodanie. Mate v ponuke aj rovnaky čaj, ale v inom baleni. Čítať viac
    tea,chai,cha...
    Neoverený nákup
    26.1.2016
    Masala Chai
    Ja som sa k caju dostala v Azii,priamo v orig.indickych restauraciach,neskor v samotnej Indii,odporucam doplnit do caju viac kardamomu,skorice,ANIZ a FENIKEL,cele nalamte na kusky,nie prasok,pozrite si na nete orig.pripravu indic.caju,na salku sa bezne pouz. 1:1 voda a mlieko.Pijem ho priblizne 11 rokov,ak si ho oblubite,nahradi vam napriklad sladkosti.Neosladeny masala chai je velky prehresok :) Čítať viac

    Kúpte spolu
    Masala Chai, Bio - Racio, 2015
    Green White magic, Bio - Racio, 2014
    13,56 €

    „„Anna, tuším táraš hlúposti.” „Pravdaže, chlapček môj. Nevieš, že iba veľmi blázniví ľudia hovoria vždy rozumne?”“

    Anna v Avonlea - Lucy Maud Montgomery, 2019
    Anna v Avonlea
    Lucy Maud Montgomery