BASILUR Premium Jasmine Green, Bio - Racio, 2019

7,60 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
BASILUR Premium Jasmine Green, Bio - Racio, 2019
BASILUR Premium Jasmine Green, Bio - Racio, 2019

BASILUR Premium Jasmine Green

    Zelený čaj aromatizovaný, porcovaný... Čítať viac

    Výrobca
    Bio - Racio, 2019

    Zelený čaj aromatizovaný, porcovaný... Čítať viac

    • Káva/čaj

    7,60 €

    Na sklade 1 ks
    • Osobný odber 06. 6.
    • Na vašej adrese 06. 6.

    Osobný odber

    Bratislava, Martinus
    Obchodná 26
    06. 6.
    Kníhkupectvá
    06. 6.
    balíkovo
    06. 6.
    AlzaBox
    06. 6.
    Packeta
    06. 6.
    Slovenská pošta
    (na poštu)
    06. 6.
    BalíkoBOX
    06. 6.

    Doručenie na adresu

    Kuriér Packeta HD
    06. 6.
    Kuriér GLS
    06. 6.
    Slovenská pošta
    (na adresu)
    06. 6.
    Ďalšie vydania
    BASILUR Premium Jasmine Green, Bio - Racio, 2019
    Káva/čaj
    2019
    Na sklade 2 ks
    -5 %

    2,86 €

    Naši škriatkovia odporúčajú

    Kníhkupectvo splnených snov - Jenny Colgan, Metafora, 2024
    BASILUR Premium Jasmine Green, Bio - Racio, 2019
    7,60 €

    Viac o produkte

    Zelený čaj aromatizovaný, porcovaný
    Složení: zelený čaj s přírodním aroma jasmínu
    Hmotnost: 200g (100x2g)
    Návod na přípravu: 1 sáček / lžičku na 250ml šálek, zalít vodou 80°C, louhovat 2-3 minuty

    Čaj vzniká spracovaním listov čajovníka. Z botanického hľadiska je čajovník (lat. Camellia sinensis) stálezelený krík, dorastajúci v prírode do výšky 5 až 15 metrov, výnimočne až okolo tridsať metrov. Na plantážach sú kríky udržiavané do výšky okolo jedného metra. Umožňuje to pohodlnejší zber čajových lístkov, mechanizáciu zberu a zvyšuje úrodu.
    Divoký čajovník rástol v juhovýchodnej Ázii, pri hraniciach Číny a Indie. Ako domestikovaná rastlina sa pestuje na mnohých miestach s vhodnými podmienkami. Medzi krajiny známe produkciou čaju patria Čína, India, Pakistan, Irán, Srí Lanka, Taiwan, Japonsko, Indonézia, Nepál, Austrália, Argentína a Keňa. Najlepšie sa mu darí v monzúnovom podnebí v subtropickom a tropickom páse, rastie na kyslejších pôdach, od hladiny mora až po nadmorské výšky okolo 2 500 m.
    Listy čajovníka sú dlhé od troch do dvadsaťpäť centimetrov a široké medzi jedným až desiatimi centimetrami. Dospelé listy sú hrubé, hladké a kožnaté, s krátkou stopkou. Čajové listy sa väčšinou zbierajú niekoľkokrát do roka, v niektorých oblastiach prakticky celý rok. Lístky sa zbierajú podľa takzvaných zberových formúl určujúcich, ktorú časť výhonku odštipnúť.
    Obvykle sú cennejšie mladšie a menšie lístky pri špičke výhonku a pupeň. Kvalitnejšie čaje sú vyrábané len z vrchných dvoch lístkov a pupeňa.
    Ďalšie spracovanie sa deje rôznymi spôsobmi, ktoré vedú k rôznym „druhom“ čaju. Základným faktorom je stupeň oxidácie (často sa využíva z chemického hľadiska nesprávny názov fermentácia).

    Tradičné je delenie do štyroch základných skupín:

    Zelené čaje: listy sa mechanicky narušia, ale oxidácia je rýchlo ukončená pôsobením tepla. V Číne sa na ukončenie oxidácie zvyčajne využíva sušenie na pare, v Japonsku prevláda sušenie na slnku, prípadne teplým vzduchom. Spracovanie je ukončené jeden až dva dni po zbere.
    Oolongy (vyslov úlong, taktiež modrozelené, polozelené čaje) – tvoria prechod medzi zelenými a čiernymi čajmi. Často sú pri príprave navoňané kvetmi, napríklad orchideou, osmanthom.
    Čierne čaje (taktiež červené čaje, tento názov sa pre farbu nálevu používa najmä v Číne): listy sa mechanicky narušia, oxidácia sa nechá úplne prebehnúť. Spracovanie trvá týždeň, ale aj dlhšie. Veľmi výrazný rozdiel je medzi ortodoxným ručným spracovaním a plne mechanizovanou výrobou metódou CTC (Crush, Tear, Curl), ktorou vzniká drvený substrát vhodný do čajových vrecúšok. V strednej Európe (a „západnej civilizácii“ všeobecne) je historicky najobľúbenejší práve čierny čaj.
    Pu-erh: je dvojnásobne oxidovaný čaj, ktorý sa necháva 'odležať' často aj po dobu niekoľkých rokov. Čím je pu-erh starší, tým býva viac cenený, pričom nezriedka sa predáva aj 15 až 20-ročný. Vyznačuje sa plnou, zemitou chuťou. Pravdepodobne má na organizmus pozitívne a mierne liečivé účinky.
    Biely čaj: vyrába sa iba z pupeňov a horných lístkov. Tie neprechádzajú mechanickým spracovaním ani oxidáciou. Biely čaj je takmer bezfarebný a pokladá sa za nápoj gurmánov.
    Čítať viac
    Hmotnosť
    100x2g
    Celková hmotnosť
    285 g
    Rozmer
    168×175 mm
    Balenie
    krabička
    Katalógové číslo výrobcu
    3895
    Edícia
    Čaje Basilur
    Naše katalógové číslo
    681089
    Kategorizácia

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hodnotenia

    5,0 / 5

    1 hodnotenie

    1
    0
    0
    0
    0

    Ako sa páčil produkt vám?

    „Ak vieš pozorne počúvať a sústrediť sa, môžeš vidieť oveľa viac, ako keby si mal oči otvorené.“

    Môj dedko je čerešňa - Angela Nanetti, 2007
    Môj dedko je čerešňa
    Angela Nanetti