Spring Tea, Bio - Racio, 2015

4,24 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Spring Tea, Bio - Racio, 2015
Spring Tea, Bio - Racio, 2015

Spring Tea

Pravý ceylónsky porciovaný čaj

    Zelený čaj aromatizovaný s ochucujícími částmi rostlin (kousky ovoce), pyramidové sáčky... Čítať viac

    Zelený čaj aromatizovaný s ochucujícími částmi rostlin (kousky ovoce), pyramidové sáčky... Čítať viac

    • Káva/čaj

    4,24 €

    U dodávateľa
    Posielame do 4 – 7 dní
    Ďalšie vydania (3)
    Spring Tea, Bio - Racio, 2015
    Káva/čaj
    2015
    Na sklade 2 ks

    3,76 €


    Spring Tea, Bio - Racio, 2015
    Káva/čaj
    2015
    Na sklade 1 ks

    4,86 €


    Spring Tea, Bio - Racio, 2014
    Káva/čaj
    2014
    Do 4 – 7 dní

    10,30 €


    Ďalšie vydania

    Naši škriatkovia odporúčajú

    Nauč sa čítať v ľuďoch ako v knihách - Patrick King, Grada, 2024
    Spring Tea, Bio - Racio, 2015
    4,24 €

    Viac o produkte

    Zelený čaj aromatizovaný s ochucujícími částmi rostlin (kousky ovoce), pyramidové sáčky
    Složení: zelený čaj GP1, pomelo (do 2%), třešeň (do 2%), chrpa (do 2%), přírodní aroma (třešeň)

    Čaj vzniká spracovaním listov čajovníka. Z botanického hľadiska je čajovník (lat. Camellia sinensis) stálezelený krík, dorastajúci v prírode do výšky 5 až 15 metrov, výnimočne až okolo tridsať metrov. Na plantážach sú kríky udržiavané do výšky okolo jedného metra. Umožňuje to pohodlnejší zber čajových lístkov, mechanizáciu zberu a zvyšuje úrodu.
    Divoký čajovník rástol v juhovýchodnej Ázii, pri hraniciach Číny a Indie. Ako domestikovaná rastlina sa pestuje na mnohých miestach s vhodnými podmienkami. Medzi krajiny známe produkciou čaju patria Čína, India, Pakistan, Irán, Srí Lanka, Taiwan, Japonsko, Indonézia, Nepál, Austrália, Argentína a Keňa. Najlepšie sa mu darí v monzúnovom podnebí v subtropickom a tropickom páse, rastie na kyslejších pôdach, od hladiny mora až po nadmorské výšky okolo 2 500 m.
    Listy čajovníka sú dlhé od troch do dvadsaťpäť centimetrov a široké medzi jedným až desiatimi centimetrami. Dospelé listy sú hrubé, hladké a kožnaté, s krátkou stopkou. Čajové listy sa väčšinou zbierajú niekoľkokrát do roka, v niektorých oblastiach prakticky celý rok. Lístky sa zbierajú podľa takzvaných zberových formúl určujúcich, ktorú časť výhonku odštipnúť.
    Obvykle sú cennejšie mladšie a menšie lístky pri špičke výhonku a pupeň. Kvalitnejšie čaje sú vyrábané len z vrchných dvoch lístkov a pupeňa.
    Ďalšie spracovanie sa deje rôznymi spôsobmi, ktoré vedú k rôznym „druhom“ čaju. Základným faktorom je stupeň oxidácie (často sa využíva z chemického hľadiska nesprávny názov fermentácia).

    Tradičné je delenie do štyroch základných skupín:

    Zelené čaje: listy sa mechanicky narušia, ale oxidácia je rýchlo ukončená pôsobením tepla. V Číne sa na ukončenie oxidácie zvyčajne využíva sušenie na pare, v Japonsku prevláda sušenie na slnku, prípadne teplým vzduchom. Spracovanie je ukončené jeden až dva dni po zbere.
    Oolongy (vyslov úlong, taktiež modrozelené, polozelené čaje) – tvoria prechod medzi zelenými a čiernymi čajmi. Často sú pri príprave navoňané kvetmi, napríklad orchideou, osmanthom.
    Čierne čaje (taktiež červené čaje, tento názov sa pre farbu nálevu používa najmä v Číne): listy sa mechanicky narušia, oxidácia sa nechá úplne prebehnúť. Spracovanie trvá týždeň, ale aj dlhšie. Veľmi výrazný rozdiel je medzi ortodoxným ručným spracovaním a plne mechanizovanou výrobou metódou CTC (Crush, Tear, Curl), ktorou vzniká drvený substrát vhodný do čajových vrecúšok. V strednej Európe (a „západnej civilizácii“ všeobecne) je historicky najobľúbenejší práve čierny čaj.
    Pu-erh: je dvojnásobne oxidovaný čaj, ktorý sa necháva 'odležať' často aj po dobu niekoľkých rokov. Čím je pu-erh starší, tým býva viac cenený, pričom nezriedka sa predáva aj 15 až 20-ročný. Vyznačuje sa plnou, zemitou chuťou. Pravdepodobne má na organizmus pozitívne a mierne liečivé účinky.
    Biely čaj: vyrába sa iba z pupeňov a horných lístkov. Tie neprechádzajú mechanickým spracovaním ani oxidáciou. Biely čaj je takmer bezfarebný a pokladá sa za nápoj gurmánov.
    Čítať viac
    Celková hmotnosť
    62 g
    Rozmer
    150×100 mm
    Balenie
    krabička
    Katalógové číslo výrobcu
    4771
    Edícia
    Čaje Basilur
    Naše katalógové číslo
    207047
    Kategorizácia

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hodnotenia

    4,6 / 5

    7 hodnotení

    6
    0
    0
    1
    0

    Ako sa páčil produkt vám?

    Recenzie čitateľov

    Zdenka Majkraková
    Neoverený nákup
    21.4.2021
    Čaj
    Čajik, ktirý sim si kúpila vo Vašom eschope je fantasticky, a pridávam že objednavja bola expresne vybavená Čítať viac
    Zoltán Fábián
    Overený nákup
    10.5.2018
    Super ochuteny caj
    Kvalitna ochutena zmes , nakoniec ako ovzdy od Basilur, tato navyse za paradnu cenu !
    Sprava pre martinus: neviem co sa da o caji napisat na 150 znakov ;) , iba ak odkaz pre vas, tak vam pisem ze si upravte podmienky, ak to nie je kniha tak by som dal mozno prec obmedzenie na minimalnu dlzku 150 znakov ;)
    Čítať viac
    Monika
    Neoverený nákup
    14.1.2017
    Názor zákazníka
    Kúpila som ho milovanej osobe na Vianoce a je s ním veľmi spokojný tvrdí že je to veľmi kvalitný čaj s výbornou chuťou. Nevie si ho vynachváliť. Odporučila by som ho. Čítať viac

    „Keď som nemal čo stratiť, dostalo sa mi všetkého. Keď som prestal byť tým, kým som bol, našiel som sám seba. Keď som spoznal poníženie, a napriek tomu som kráčal ďalej, pochopil som, že si môžem slobodne vybrať osud.“

    Záhir - Paulo Coelho, 2008
    Záhir
    Paulo Coelho