Rooibos Orange-Spice, BONThé, 2015

4,79 €

Pri nákupe nad 49 €
poštovné zadarmo
Rooibos Orange-Spice, BONThé, 2015
Rooibos Orange-Spice, BONThé, 2015

Rooibos Orange-Spice

45g (20 x 2,25g)

    Vyvážená harmonická chuť pomarančov a korenia... Čítať viac

    Výrobca
    BONThé, 2015

    Vyvážená harmonická chuť pomarančov a korenia... Čítať viac

    • Káva/čaj

    4,79 €

    Na sklade 3 ks
    Posielame ihneď

    Naši škriatkovia odporúčajú

    Moja najväčšia prehra - Will Buxton, mamaš, 2024
    Rooibos Orange-Spice, BONThé, 2015
    4,79 €

    Viac o produkte

    Vyvážená harmonická chuť pomarančov a korenia.

    Zloženie: rooibos (min. 92,1%), pomarančová kôra (min. 2,3%), škorica (min. 2,3%), aróma, kvety pomarančovníka (min. 0,9%).

    Čaj vzniká spracovaním listov čajovníka. Z botanického hľadiska je čajovník (lat. Camellia sinensis) stálezelený krík, dorastajúci v prírode do výšky 5 až 15 metrov, výnimočne až okolo tridsať metrov. Na plantážach sú kríky udržiavané do výšky okolo jedného metra. Umožňuje to pohodlnejší zber čajových lístkov, mechanizáciu zberu a zvyšuje úrodu.
    Divoký čajovník rástol v juhovýchodnej Ázii, pri hraniciach Číny a Indie. Ako domestikovaná rastlina sa pestuje na mnohých miestach s vhodnými podmienkami. Medzi krajiny známe produkciou čaju patria Čína, India, Pakistan, Irán, Srí Lanka, Taiwan, Japonsko, Indonézia, Nepál, Austrália, Argentína a Keňa. Najlepšie sa mu darí v monzúnovom podnebí v subtropickom a tropickom páse, rastie na kyslejších pôdach, od hladiny mora až po nadmorské výšky okolo 2 500 m.
    Listy čajovníka sú dlhé od troch do dvadsaťpäť centimetrov a široké medzi jedným až desiatimi centimetrami. Dospelé listy sú hrubé, hladké a kožnaté, s krátkou stopkou. Čajové listy sa väčšinou zbierajú niekoľkokrát do roka, v niektorých oblastiach prakticky celý rok. Lístky sa zbierajú podľa takzvaných zberových formúl určujúcich, ktorú časť výhonku odštipnúť.
    Obvykle sú cennejšie mladšie a menšie lístky pri špičke výhonku a pupeň. Kvalitnejšie čaje sú vyrábané len z vrchných dvoch lístkov a pupeňa.
    Ďalšie spracovanie sa deje rôznymi spôsobmi, ktoré vedú k rôznym „druhom“ čaju. Základným faktorom je stupeň oxidácie (často sa využíva z chemického hľadiska nesprávny názov fermentácia).

    Tradičné je delenie do štyroch základných skupín:

    Zelené čaje: listy sa mechanicky narušia, ale oxidácia je rýchlo ukončená pôsobením tepla. V Číne sa na ukončenie oxidácie zvyčajne využíva sušenie na pare, v Japonsku prevláda sušenie na slnku, prípadne teplým vzduchom. Spracovanie je ukončené jeden až dva dni po zbere.
    Oolongy (vyslov úlong, taktiež modrozelené, polozelené čaje) – tvoria prechod medzi zelenými a čiernymi čajmi. Často sú pri príprave navoňané kvetmi, napríklad orchideou, osmanthom.
    Čierne čaje (taktiež červené čaje, tento názov sa pre farbu nálevu používa najmä v Číne): listy sa mechanicky narušia, oxidácia sa nechá úplne prebehnúť. Spracovanie trvá týždeň, ale aj dlhšie. Veľmi výrazný rozdiel je medzi ortodoxným ručným spracovaním a plne mechanizovanou výrobou metódou CTC (Crush, Tear, Curl), ktorou vzniká drvený substrát vhodný do čajových vrecúšok. V strednej Európe (a „západnej civilizácii“ všeobecne) je historicky najobľúbenejší práve čierny čaj.
    Pu-erh: je dvojnásobne oxidovaný čaj, ktorý sa necháva 'odležať' často aj po dobu niekoľkých rokov. Čím je pu-erh starší, tým býva viac cenený, pričom nezriedka sa predáva aj 15 až 20-ročný. Vyznačuje sa plnou, zemitou chuťou. Pravdepodobne má na organizmus pozitívne a mierne liečivé účinky.
    Biely čaj: vyrába sa iba z pupeňov a horných lístkov. Tie neprechádzajú mechanickým spracovaním ani oxidáciou. Biely čaj je takmer bezfarebný a pokladá sa za nápoj gurmánov.
    Čítať viac
    Hmotnosť
    45g
    Celková hmotnosť
    58 g
    Rozmer
    150×220 mm
    Balenie
    vákuové balenie
    Katalógové číslo výrobcu
    760026
    Naše katalógové číslo
    204185
    Kategorizácia

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hodnotenia

    4,0 / 5

    1 hodnotenie

    0
    1
    0
    0
    0

    Ako sa páčil produkt vám?

    Recenzie čitateľov

    17

    Z počiatku zarytý milovník post-apokalyptického sub-žánru. Neskôr milovník akéhokoľvek žánru, nebrániaci sa či už krimi, thrillerov, horrorov, klasiky alebo fantasy či sci-fi. Čítam knihy, e-knihy či počúvam audioknihy. Taktiež milovník dobrej kávy a rôznorodých čajov :) V budúcnosti snáď aj spisovateľ vo voľnom čase :D

    Štefan Filaga
    Overený zákazník
    19.4.2022
    Názor ochutnávača
    Čaj ktorý rozvonia pomarančovou vôňou prinajmenšom vašu kuchyňu. Skúšam takmer všetky čaje od Bonthé a pod ruku, resp. pod jazyk sa mi dostal práve aj tento. Musím povedať že chutil lahodne, ale niečo tomu chýbalo. Vôňa bola skvelá o tom niet pochýb, no chuťovo by som ho ohodnotil o niečo slabšie ako iné čaje od tejto značky, no lepšie ako tie pomarančové ktoré človek kúpi vo veľkých reťazcoch. Čítať viac

    „Láska, povedal, je ako tá najjasnejšia galaxia, ktorá nikdy nezhasne! “

    Ryby nemajú nohy - Jón Kalman Stefánsson, 2016
    Ryby nemajú nohy
    Jón Kalman Stefánsson