Táto káva pochádza z regiónu Marcala, ktorý je známy vynikajúcou kvalitou zelenej kávy. Káva sa stala súčasťou histórie a kultúry Marcaly. Je základným živobytím obyvateľov tohto regiónu. Spracovaním kávy si tu vybudovali trvalo udržateľné poľnohospodárstvo. Tropické podnebie ponúka dokonalé podmienky na produkciu vysokokvalitnej arabiky, vďaka ktorej je Marcala populárna a má dobré meno na medzinárodnom trhu. Káva sa zbiera ručne ako aj ostatné stredoamerické kávy. Honduras je oproti iným druhov kávy výrazne sladší.
V tejto káve vynikajú sladké tóny a acidita prechádza do úzadia. V jednej šálke vynikne harmónia chuti čučoriedok, bieleho hrozna a marhule.
Je stredne tmavo pražená vhodná na prípravu espressa.
Region/farma: Marcala Comsa
Single origin: Honduras
Spracovanie: Natural
Odroda: Typica, Bourbon, Caturra