Novinka
Kostarika La Cuesta, Kocúr, 2024
Novinka
Kostarika La Cuesta, Kocúr, 2024

Kostarika La Cuesta
Novinka

    Približne dve hodiny jazdy smerom na juh od San José, Tar-razú je zlatá baňa kávy v Kostarike: jej horské s bujnou vegetáciou a presne vymedzenými ročnými obdobiami ponúka... Čítať viac

    Výrobca
    Kocúr, 2024

    Približne dve hodiny jazdy smerom na juh od San José, Tar-razú je zlatá baňa kávy v Kostarike: jej horské s bujnou vegetáciou a presne vymedzenými ročnými obdobiami ponúka ideálne podmienky na pestovanie kávy... Čítať viac

    • Káva/čaj

    od 12,00 €

    Najprv, prosím, vyberte variant.

    Naši škriatkovia odporúčajú

    Efekt očakávania - David Robson, Grada, 2024

    Viac o produkte

    Približne dve hodiny jazdy smerom na juh od San José, Tar-razú je zlatá baňa kávy v Kostarike: jej horské s bujnou vegetáciou a presne vymedzenými ročnými obdobiami ponúka ideálne podmienky na pestovanie kávy. Kávové plantáže môžu v nadmorskej výške viac ako 1 500 metrov, čo umožňuje, aby sa kávové čerešne pomaly dozrievať a naplno prejaviť svoj potenciál. Kým priemerná veľkosť farmy je približne 3 hektáre, mnohí výrobcovia kávy neprevádzkujú vlastnú pračku, ale dodávajú zrelú kávu čerešne do Beneficio – mokrého mlyna v Kostarike. Jedinečná chute a chuťové tóny anaeróbnej a prírodnej mikroloty pochádzajú z ich špeciálneho spôsobu spracovania. To všetko začína ručným zberom veľmi zrelých kávových čerešní, ktoré majú stupeň Brix (meranie obsahu cukru) blízky 26.

    ANAERÓBNY PROCES
    Káva sa zbaví šťavy a vloží sa do nádrží z nehrdzavejúcej ocele so všetkými slizmi, ktoré sa za neprítomnosti kyslíka prečistia vytvára anaeróbny proces fermentácie. Pri tomto procese vzniká jedinečný rad kyselín, ako je mliečna a jablčná, ktoré sa prejavia vo veľmi komplexnej chuti. Po dokončení sa káva 100 % suší na slnku.

    Natural PROCES
    Prírodné spracovanie kávy je najstaršou metódou sušenia kávy na svete, ktorá sa vo veľkej miere používa v Brazílii a Etiópii, ako aj v produkčných oblastiach, kde nie je dostatok vody. Pri tomto procese sa káva suší až jeden mesiac, zvyčajne na otvorených terasách. Naturálne kávy sa dobre vyrábajú len v suchom podnebí, alebo keď sa čiastočne suší pomocou strojov, ktoré môžu proces urýchliť a kávu vysušiť rýchlejšie. Tento postup zachováva v zrnách všetky chute, ktoré dodávajú káve veľmi ovocnú šálku. Na druhej strane kávy má nízku kyslosť v dôsledku absencie fermentácie počas procesu sušenia.

    Chuťový profil: papája, pekanový orech, hrozienka, jahoda, sladká, šťavnatá
    Farmár: José Alberto Fallas Garbanzo
    Nadmorská výška: 1700 m.n.m.
    Región: Santa Cruz, Leon Cortes, San José
    Odroda: Caturra, Catuaí
    Spracovanie: Natural anaerobic
    Cup Score: 87 b.
    Čítať viac
    Balenie
    krabička
    Naše katalógové číslo
    2481283
    Kategorizácia

    Našli ste nepresnosti? Dajte nám, prosím, vedieť!

    Nahlásiť chybu

    Máte o knihe viac informácií ako je na tejto stránke alebo ste našli chybu? Budeme vám veľmi vďační, ak nám pomôžete s doplnením informácií na našich stránkach.

    Hodnotenia

    Ako sa páčil produkt vám?

    „Veci, ktoré nás navždy zmenia sa dejú bez toho, aby sme vedeli, že sa stanú. A vo chvíli, ktorá vyzerá ako všetky ostatné, sa srdcia lámu, alebo hoja. A čas, ktorý plynie vytrvalo a s istotou, sa mimo hodín odtrhne z reťaze. Život sa môže zmeniť za malú chvíľu a potom človeku trvá celý život, kým tej zmene porozumie.“

    Diera v čase - Jeanette Winterson, 2016
    Diera v čase
    Jeanette Winterson