Rodina Alvarezových, ktorým patrí El Bourbollon pestujú kávu už takmer 100 rokov. Bratia Alvarez sú už štvrtou generáciou, ktorá pestuje kávu v tomto výnimočnom regióne, kde sú výborné pestovateľské podmienky. Na svoju kvalitu si potrpia a preto dodržiavajú prísne podmienky, čo sa týka samotného zberu, spracovania a exportu kávy. Na zbere sa osobne podieľa Eduardo Alvarez, jeden z rodinných príslušníkov. Ručne zbiera zrná do tradičných ručne tkaných košov. Taktiež vyškoľuje zberačov, aby vyberali naozaj len tie najlepšie a najvhodnejšie zrná. Ak sú zrná prirodzene fermentované, umývajú a sušia sa na hlinených plochách alebo na vyvýšených posteliach, aby sa mohli dostatočne vysušiť a dosiahnuť svoju primeranú úroveň vlhkosti. Sušené zrná sa potom skladujú vo vreckách, odkiaľ ich ešte raz dôkladne skontrolujú, zabalia a pripravia na vývoz.
Popis:
Stupeň praženia: medium 59
Región: Santa Ana
Farmár: rodina Alvarez
Odroda: Arabica
Varieta (kultivar): Caturra, Bourbon
Nadmorská výška: 1300-1400 m.n.m.
Processing Method: Washed
Acidita: stredná
Chuť: sladká chuť orieškov, nugátu, čokolády
Káva vhodná: espresso, filter + aeropress, omni (espresso + filter), koťogo (moca, bistro)
Skladovanie: v suchu