Farma La Esperanza sa nachádza neďaleko mesta El Agrado v provincii Huila. Je blízko kopca Buenavista a známej vodnej jaskyne Paicol. Tento región má vynikajúce mikroklimatické podmienky pre vývoj čerešní a výrobu šálkovo diferencovaných káv. Rozprestiera sa na ploche asi 3,10 hektára a nachádza sa vo výške asi 1913 metrov nad morom.
Farma vyrába pergamen ročne až 9622 kg. Ručne sa zbierajú iba zrelé fazule. Pred procesom rozvlákňovania sú fazule oddelené od plavákov a potom fermentované 24 hodín. Po fermentácii sú kávové zrná sušené na afrických lôžkach počas 20 - 30 dní pri priemernej teplote medzi 17-30°C. Po spracovaní sú fazule uložené v sáčkoch Grainpro vo vnútri jutových vreciach.
Stupeň praženia: medium 57
Krajina pôvodu: Colombia
Región: Huila
Farma: La Esperanza
Odroda: Arabica
Varieta (kultivar): Geisha,Castillo, Colombia, Cattura
Nadmorská výška: od 1900 m.n.m
Metóda spracovania: washed
Acidita: stredná
Chuť: čokoládovo mandľová chuť, možnosť zacítiť broskyne
Káva vhodná: espresso, filter + aeropress, omni (espresso + filter)
Skladovanie: v suchu