Black espresso je stvorené pre milovníkov klasického espressa. Pôvod kávy v espresse sa môže líšiť počas roka, no chuťový profil ostáva nezmenený. Black espresso reprezentuje mohutné telo, balans medzi sladkou a horkou chuťou s minimálnou aciditou.
Farma San Carlos s rozlohou 672 ha sa rozprestiera na vrchu Cacahuatique v nadmorskej výške 1100 až 1665 m n.m.. Spracovateľský mlyn a terasy na sušenie kávy sa nachádzajú v nadmorskej výške 1400 m. n.m., čo poskytuje ideálne miesto na sušenie kávy, pretože je orientované na sever/severovýchod. Smer prevládajúcich vetrov totiž pomáha udržiavať stabilné teploty vhodné na sušenie kávy. Po vylúpnutí zrna z čerešne sa na ňom ponechá 45% dužiny, odtiaľ sa presunie na terasu, kde sa počas dňa pravidelne otáča a v noci zakrýva (honey process), pričom sa suší do 11% vlhkosti počas 17 dní. Potom je káva ponechaná v sklade pri terasách, odkiaľ sa neskôr prevezie do malého mlyna na úpätí farmy. Tu sa kávu pretriedi a pripraví na export. Farma má ako jedna z mála v krajine vlastnú vývoznú licenciu.
Chuťový profil: HORKÁ ČOKOLÁDA – KAKAO
Váha: 250 g
Krajina pôvodu: EL SALVADOR
Región: MORAZÁN
Spracovateľský mlyn: SAN CARLOS COOPERATIVA
Nadmorská výška: 1400 m n.m.
Vlastníci: SAN CARLOS COOPERATIVA
Odroda: RED BOURBON
Spracovanie: HONEY