Ešte predtým ako sa táto káva dostala do vašich rúk bola pestovaná a spracovaná prirodzeným, kontrolovaným spôsobom, na základe čoho je označená ako produkt ekologického poľnohospodárstva (BIO).
Pred samotným exportom ku nám na Sumatre ešte 3x pretriedila a očistila - (Triple picked). Následne po upražení a nastavení profilu na konečný výskledok praženia 65-70 SCAA/Agtron result (medium-light) ju 4x u nás vytriedil destoner. Preto v tejto káve tažko hľadať nejaké chybičky krásy. Sumatra Gayo G1 vás očarí nielen “svojou čistotou a vzhľadom”, ale aj svojou prenikavou arómou a v neposlednom rade chuťovým profilom, v ktorom dominuje masívne, hlboké telo. Dominantné telo kávy dalej dopĺňa príjemná zaoblená acidita, chuť prezretých fíg a na záver možno v káve postrehnúť bylinkovo-tabakové tóny.
Pražená zrnková káva
Zloženie: 100% Arabika
Producent: Permata Gayo cooperative
Región: Central Aceh < Gayo Highland
Odroda kávy: Tim tim, Bourbon, Ateng (Catimor)
Zber: Október - Jún
Spôsob spracovania: Semi - Washed
Nadmorská výška: 800 - 2400 m n. m.
Chuť: Hnedý cukor, tabak, figy, sladká
Spôsob prípravy: Espresso, Automatický kávovar, Moka / Koťogo, French Press, V60, aeropress
Praženie: Medium light
Čerstvo pražené na Slovensku.