Pôvod
Pestuje sa v juhozápadnej Indii v štáte Karnataka,
v pohorí Baba Budangiri v nadmorskej výške 1000 až 1500m n.m.
Chuť
Krásne vyvážená jemná káva s hodvábne mäkkým telom, korenistou arómou a elegantnou kyslosťou.
Rustikálne sladká vôňa čerstvo upečeného orechového chleba s jemnou pikantnosťou, kde sa snúbi neobvyklá kombinácia chuti ryže, jačmeňa a čaju, prináša zaujímavý kávový zážitok.
Moslimský pustovník, neskôr svätec, Bababudan okolo roku 1650 podnikol pút do Mekky a neskôr do Jemenu, kde ochutnal miestny nápoj Qahwah. Chcel priniesť tento nápoj domov do južnej Indie, ale zákony zakazovali akýkoľvek vývoz kávy z krajiny. Bababudan sa teda vrátil do Indie iba so siedmimi zrnkami Qahwah, ukrytými v malom vrecúšku na opasku. Z nich vypestoval v malej dedinke menom Chickmagalur prvé kávovníky. Na jeho počesť bolo celé pohorie, kde sa dodnes Qahwah pestuje, pomenované Bababudanghiri.