Ethiopia Yirgacheffe Aricha káva pochádza z KEBEL Aricha oblasti.
Okolo 650 a 700 malých farmárov produkujú túto kávu v Gedeo zóne, Yirgacheffe oblasť, asi 4 km západne od mesta Yirgacheffe. Gedeo zóna je pomenovaná po ľuďoch Gedeo, ktorí sú pôvodom z tejto oblasti.
Títo malí farmári dodávajú zrelé kávové čerešne do KEBEL Aricha, kde sa plody triedia a potom umiestnia na vysuté lôžka (africké postele) kvôli sušeniu v tenkých vrstvách.
Kávové čerešne sa obracajú každé 2 až 3 hodiny v prvých niekoľkých dňoch, aby sa zabránilo kvasenia a rastu plesní.
V závislosti od počasia, v priebehu 4-6 týždňov sú olúpané a prepravované v pergamene do Addis Abeba, hlavného mesta Etiópie, aby sa
balené do vriec a pripravené na vývoz. Táto káva Etiópia Natural 1 Yirgacheffe Aricha je vyvážaná cez ECX (etiópske komoditné burzy).
Káva je klasifikovaná podľa ECX ako GRADE 1
Vhodná na prípravu:
Espresso ****
Chemex *****
Aeropress *****
Drip Bar *****
Odroda: Arabica/ Heirloom
Aróma: Pražené kakaové bôby, narcis
Acidita : Mierna
Chuť :Crips, jasmín, čučoriedka, jahoda, broskyňa, horko- sladkastý záver