Prevratná metóda vedúca k úspešnému, no najmä trvalému schudnutiu
Máte pocit, že každý mesiac prináša novú diétu, ktorá vám zaručí, že sa zbavíte nadbytočnej hmotnosti raz a navždy? Napriek tomu miera obezity stále rastie a s ňou rastie aj počet chorôb a zdravotných problémov. Je čas na iný prístup.
Dr. Michael Greger je medzinárodne uznávaný odborník na výživu, lekár a zakladateľ webovej stránky NutritionFacts.org, zároveň je aj autorom bestselleru
Ako nezomrieť, v ktorom upriamuje svoju pozornosť na najnovší výskum hlavných príčin - a liečebných postupov - obezity.
Vo svojej druhej knihe
Ako nediétovať sa zameriava na optimálne kritériá umožňujúce chudnutie a poukazuje na to, ako potraviny ovplyvňujú zdravie a dlhovekosť. Rozoberá aj kľúčové zložky ideálnej diéty na chudnutie – faktory, ako je hustota kalórií, index inzulínu a vplyv potravín na črevný mikrobióm. V neposlednom rade vysvetľuje, aký význam má rastlinné stravovanie pre úspešný výsledok. Ako však nedržať neustále diétu, ale zdravo žiť, ide nad rámec potravín.
Dr. Greger
identifikoval dvadsaťjeden urýchľovačov chudnutia, ktoré sú k dispozícii nášmu telu, a to pomocou najnovších objavov v oblastiach, ako je napríklad chronobiológia, s cieľom odhaliť faktory, ktoré maximalizujú prirodzené schopnosti spaľovania tukov.
Od základov zostavil aj sprievodcu chudnutím. Uplatňuje v ňom nadčasový proaktívny prístup, ktorý obstojí v každom novom diétnom trende. Kniha
Ako nediétovať je plná praktických rád a priekopníckeho výskumu v oblasti stravovania. Ukončí diéty a nahradí tieto neustále boje s chudnutím jednoduchým, zdravým a udržateľným životným štýlom.